Sifat Tengku Hassanal Di Sekolah Yang Ramai Tak Tahu

Ramai yang menyayangi keluarga Diraja kita di Malaysia, sifat mereka yang lemah lembut serta menyantuni rakyat amat disukai oleh rakyat Malaysia. Terbaru ada kawan kepada Tengku Hassanal Ibrahim telah berkongsi cerita kebaikan Tengku ketika berada di sekolah.

Seorang pengguna twitter bernama @rajamohdfaiz telah membuat thread mengisahkan kebaikan Tengku Hassanal ketika di sekolah dahulu

My ex classmate since darjah satu sampai darjah 3. And teringat masa dijemput ke istana masa birthday Tengku Hassanal. Dgn tak bawak baju spare utk mandi. Tetiba Tengku Muhammad tolak masuk dalam kolam…

Then Tengku Hassanal datang and ask me “raja ada baju lebih tak?” Then i said “tak bawak Tengku”. Then Tengku Hassanal ajak aku masuk dalam bilik dia sambil bibik dia follow. Then Tengku bagi baju Tentku utk aku pakai time tu. Thank you so much

Then another day, masa rehat time nak beli tie sebab dah dilantik pengawas time tu. aku tak cukup duit nak beli tie. Tengku terdengar keluhan aku, suddently Tengku panggil bodyguard dia..

Then dia ambil purse dia dgn bodyguard dia, “nah raja! Pergi beli tie!”. Masa tu aku tak tahu nak cakap apa. Dengan baju yang Tengku bagi tu pun Tengku tak bagi aku pulang balik dkt Tengku. Tambah pulak Tengku hulur rm5 utk aku belikan tie masa tu 😔🥺

Thank you for the memories Tengku Hassanal! Im so proud sebab dapat rehat dkt kantin dulu dgn Tengku. Duduk satu table🥺😂. Tengku memang suka tolong orang since sekolah rendah lagi!!! SK St Thomas Kuantan Pahang, class 1 Ermin 🤘🏻

Seperti ayah dan ibunya, Tengku Hassanal Ibrahim sangat baik dan suka membantu orang yang memerlukan. Admin pun suka sangat dengan raja serta keluarganya. Moga mereka diberikan kesihatan berpanjangan dan rahmat di sisi Allah